lördag 20 november 2010

Kladdpepparkaka

Visst låter det som en supersmarrig kombination?
Då kan jag upplysa er om..att det VAR det :-)
Glömde ta en bild när den va nybakad och nu har familjen smakat, då ser den ut såhär!

Här kommer receptet:

Kladdkaka med pepparkaksdeg och vit choklad

200 gr mörk choklad
200 gr smör
4 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 krm salt
100 gr vit choklad
Valfri mängd pepparkaksdeg

Smält smöret i en kastrull. När smöret är smält kan du bryta i den mörka chokladen i bitar och långsamt låta den smälta med. Rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker lite lätt. Rör ner chokladsmeten i ägg/sockersmeten. Blanda sedan mjöl och salt och rör ner i smeten och blanda till en jämn massa.Häll smeten i  en pajform eller i en rund form med löstagbar kant ( ca 22 cm i diameter). Hacka vit choklad och tryck ner i smeten. Tryck ner delar av pepparkaksdegen lite här och var i smeten, det blir godast med myyycket ;)
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 12-17 minuter.
Kyl ner och förvara gärna i frysen ett dygn innan du skär upp den, den är väldigt kladdig.
 

2 kommentarer:

  1. Åh käre tid, det låter riktigt yummie yummie

    SvaraRadera
  2. Kul idé med pepparkakssmak på kladdis! Det kan ju bara bli gott :)

    SvaraRadera

wibiya widget